четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Сезонът на тиквите

    Октомври - месецът, в който тиквата с основание си казва: "И моето време настъпи!" Където и да се обърнеш, тикви изникват пред погледа. На пазара големи купчини от бели и жълти, тумбести и кратунести, малки и големи чакат всеки да си избере достойната за него тиква.


    Всякакви рецепти има с тиква. Може да си приготвим цялостно тиквено меню - супа от тиква, пълнена с ориз тиква, кейк от тиква, нектар от тиква и накрая да завършим с тиквеник. Аз направих курабийки-тикви.



  Не сме любители на тиквените деликатеси, но няма как отминем тиквената еуфория, завладяла пространството.  Малко тиквено кътче грейна вкъщи, напомнящо пасторалните есенни полски пейзажи.


    Тиквените картини и тиквеният вкус ни радват. Тиквен е сезонът, природата така е подредила нещата. Нека му се насладим както ни харесва - с тиквено угощение, тиквена украса или пък веселие на тиквения Хелоуин. Важното е да не не ни хареса тиквената мъгла и да не останем да живеем в тиквения свят.





    Ще се видим пак ...


10 коментара:

  1. Много красиви снимки и още толкова красиви бисквитки :) Наистина е сезонът на тиквите, а аз още не съм направила нищо от тикви и явно ще трябва да наваксвам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Габи!
    А за приготвянето на нещичко с тиква не се притеснявай, тях ще ги има още доста време :) И аз съм си определила един тиквеник, ама малко по-нататък :)
    Весела вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Албенче, напомни ми към края на публикацията на моя "тиквеник"... :)
    Чудесни са снимките ти, ама не мога да подмина и бисквитките, даже ще си открадна едничка.
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  4. Гери, абсолютно си права! Но много искам този "тиквеник" само да е сладък и просто да е един сладкиш и то без да го приемаме такъв, само защото си крием главите като щрауси в пясъка! За съжаление това е поза, която доста е усвоена ... И все пак, светът се движи напред и дори с препястствия, но дано този път е към добрия хоризонт ...
    Пожелавам ти хубава, спокойна, добра вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Много красиви тиквенца и бисквити тиквенца:)! Така красиво си ги оформила, Албенче! Много красива публикация! Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Кате!
    Хубав празничен будителски ден днес и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Албенче, красиви снимки и уникални сладки. Грабвам си една и ти желая прекрасен ден. Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  8. Да ти е сладко, Танче!
    Хубав празничен ден и за теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Свежо,пъстро и много фино оформени тиквета,Бени!Чудесен кът си оформила!Хубав ден с много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  10. Роси, със закъснение, мерси! Есенния кът вече е променен, но беше много приятно да си го гледам :)
    Хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар ...