вторник, 6 май 2014 г.

На Великден - сладоледена почерпка за една мила гостенка

    На Великден имахме очаквана гостенка - Мама Зайка. Прегърнала букет люляк в едната ръка, а в другата кутия, пълна с малки шоколадови яйчица, грижовната дама бе дошла да провери как върви подготовката у нас. Пък аз закъснях с отбелязването на посещението ѝ. Но тя е толкова мила, че със сигурност не се сърди.


    В съботния ден цялата къща ухаеше на козунаци, подготвях блатовете за тортата, но на практика нямах с какво да я почерпя, нали всичко бе предназначено за Великден. Затова ѝ предложих сладолед.


    Част от тортения блат нарязах на парчета, които пред учудения поглед на Зайка пъхнах в тостера. За две минути имаха приятен хрупкав загар. Комбинацията се получи от две препечени сладки филийки, топка сладолед, малко заквасена сметана и няколко от подарените шоколадови яйца, украсени с винаги налични фонданови розички.


Набързо приготвената купичка се оказа вкусно и красиво хрумване.


    
    Мама Зайка остана очарована от украсата на шоколадовите яйчица, затова приготвих за всяко от дечицата ѝ сладко подаръче, скрито в малка шарена метална кутийка.


    Гостенката с удоволствие прие подаръка и обеща да намине отново, за да хапне и от готовата торта, а не само от блатовете ѝ.



    Ще се видим пак ...






8 коментара:

  1. Красота, красота и пак красота. Много шарено и уютно ми стана. Благодаря ти, Албенче. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Танче! Шоколадовите украсени бонбонки, скрити в малките кутийки, наистина изглеждаха чудесно :) И като допълнение на сладоледа се вписаха много добре :)
    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Ей от нищо нещо правиш, Бени! Магьосница си и дори нищичко да нямаш подготвено за гости, пак си се представила великолепно!
    Поздрави и целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Руми, щом кухната е "работният ни кабинет", трябва като професионалисти във всяка ситуация да се оправяме, нали знаеш :) Благодаря ти за прекрасната оценка :)
      Поздрави и прегръдки! Хубава вечер!

      Изтриване
  4. Хехе, не знам коя е мама Зайка, но аз с готовност и голямо удоволствие бих заела мястото й! Дано някой ден и мен така мило да посрещат! :) Идеята за запечените бисквитени блатове е отлична, сигурна съм е сто пъти по-вкусно от вафлена кора и токова красиво аранжирано! Поздравления за креативността и умението, Бени!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми, Мама Зайка е ... точно Мама Зайка! :) Този вариант за бързо използване на блата се оказа наистина доста добър вариант за заместител на вафлените кори, макар и да няма нищо общо с тях :) Беше си "справяне с положението" :) Благодаря ти!
      Приятна вечер!

      Изтриване
  5. Сигурна съм, че не се сърди:), а аз дори ти благодаря, че сподели тази красота с нас, обожавам такива публикации, пълни с уют! Всичко е прекрасно! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С голямо удоволствие ви показвам разните си занимания, Кате, и благодаря за хубавите отзиви :)
      Хубав и емоционален уикенд ти желая :) Прегръдки и от мен!

      Изтриване

Вашият коментар ...