петък, 21 март 2014 г.

Декупирани кухненски кутии

    В известен смисъл представянето на тези кутии е продължение на публикацията за тортата "Класически вариант" . Или по-точно тортата е продължение, тъй като ги декорирах за коледен подарък на зълва ми. Интересно как понякога нямащи нищо общо идеи навяват усещането, че следват специална взаимообвързаност.



    Реших да покажа двете декупирани кухненски кутии точно след тази торта единствено защото са правени за един и същ човек. Когато се спрях на черно-белия дизайн на тортата, провокиран от цветовете на поканата,  въобще не се сетих за тях. Но като преглеждах снимките, внезапно открих очевидната връзка в контраста - черно и бяло в единия случай и светло и тъмно в другия!
 

СВЕТЛАТА КУТИЯ








ТЪМНАТА КУТИЯ








    Изборът за оформлението на кутиите беше воден от мисълта, че са предназначени за кухнята. Затова ги напълних и с подходящо съдържание - ориз и леща. За фотосесията им, обаче, използвах зеленчукът и плодовете от картинките. Но както се казва в разните рекламни брошури "Продуктите на снимките са единствено с представителна цел". Пък и съвсем обективно погледнато доста непрактично би било в тях да се затворят лук и мандарини!




 


    Ще се видим пак ...




15 коментара:

  1. Получил ти се е преркасно декупажът! :) Ако помня правилно, декупаж идва от френски и означава изрязвам.
    Със сигурност притежателката на кутиите ще внесе допълнителна красота в кухнята си с тях, много са свежи.
    Поздрави, Албенче, с пожелания за вдъхновена пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Гери, от френски е и това означава буквално -изрязвам :) Но също така трябва да се добавят и действия като боядисвам, шкуря, лепя, лакирам, рисувам, състарявам и т.н. :) Изобщо много занимателно занимение :)
      Поздрави и за теб, Гери!

      Изтриване
  2. Страхотни са, много красиви! Толкова радост ще донесат! Прекрасна пролетна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      А на теб прекрасна пролетна седмица!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Еха, и аз искам такива, много, ама много ми харесаха. Поздравления Албенче. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Танче, сигурна съм, че в някакъв момент ще се сдобиеш с такива, че и по-хубави! :) Радвам се, че ти харесват!
      Хубава пролетна седмица, Танче! Поздрави!

      Изтриване
  4. Ти си голям майстор, Бени - торти, декупаж, сещам се великденските ти дантелени яйчица от миналата година, прекрасния комплект-подарък за момиченцето ти, а сигурно има и още, и още такива прекрасни неща! Как да не завижда човек за всичко това, е благородно и с възхищение!?! На мен ми остава само да се наслаждавам на снимките, които публикуваш! Поздрави и прекрасна седмица, миличка! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми аз какво да кажа след толкова похвали, Руми? :) Благодаря ти! За мен е голямо удоволствие да се занимавам с неща, които правят ежедневието ни по-приятно и по-красиво :) И разбира се, много ме радва, когато тези неща се харесват :) Да, имам още непоказани майсторийки, а имам и идеи за още ...
      Много хубава слънчева пролетна седмица ти желая, мила Руми! Прегръдка!

      Изтриване
  5. Много са красиви и са чудесен подарък!
    Албенче, успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тили!
      Чудесна седмица и на теб! Поздрави!

      Изтриване
  6. Албенче, голям майстор си! Чудесна работа! Харесвам декупажната техника. Ти я владееш! Очаквам и другите ти творения с интерес!
    Хубва нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, благодаря! Много приятно занимание е декупажът и доста съм научила, но още повече има какво да се учи :) Но това пък е част от предизвикателството :) Пък дано ти харесат и следващите ми творения :)
      Хубав слънчев ден! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  7. Албенче, майстор си ти на красивите неща! Много ми харесаха кутиите! Представям си как добре биха стояли на рафтче в кухнята. Зълвата ти е късметлийка с такава снаха, като теб :) Прегръдки!
    (Реша ли аз да си правя, ще търся съвет:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, с удоволствие ще ти кажа всичко, което знам от моя опит в декупажа! :) Действително такива предмети внасят много настроение и уникалност по рафтовете :)
      Прегръдка и от мен! Поздрави!

      Изтриване
  8. Изобщо не мога да различа каква е била кутията и къде е декупажа,невероятно майсторство,Албенче!Сякаш така са произведени и дветекутии-много са красиви,поздравления!
    Честити отминали пролетни празници с пожелание за прекрасни предстоящи!

    ОтговорИзтриване

Вашият коментар ...